Fundacja POLSAT – Jesteśmy dla dzieci już od 15 lat!

Na antenie Telewizji POLSAT jest emitowana kolejna odsłona kampanii informacyjnej Fundacji POLSAT. Celem kampanii jest przybliżenie dokonań Fundacji POLSAT, w czasie jej 15 letniej historii oraz podziękowanie widzom - jej darczyńcom.
W spotach poznamy lekarzy z ośrodków, których remonty i wyposażenie zostały sfinansowane przez Fundację.

Pierwszy spot serii prezentuje Klinikę Chirurgii Dziecięcej i Transplantacji Narządów CZD a jej kierownik prof. dr hab. Piotr Kaliciński opowiada: „Pierwsze rodzinne przeszczepienie wątroby wykonaliśmy w 1999 roku. Od tamtej pory wykonaliśmy kolejnych 200 podobnych zabiegów. Bez stałej pomocy Fundacji POLSAT nasza klinika nie byłaby w stanie funkcjonować na takim poziomie jak czyni to dzisiaj."

Drugi spot zrealizowano na bloku operacyjnym Oddziału Ortopedii, Ortopedii i Traumatologii Dziecięcej szpitala w Otwocku, oprowadza po nim prof. Jarosław Czubak - "W naszym szpitalu w Otwocku powstał nowy blok operacyjny, który jest jednym
z najnowocześniejszych w Polsce. Dziś trudno w to uwierzyć, ale jeszcze niedawno musieliśmy pracować w zupełnie innych realiach. W imieniu mojego zespołu, a przede wszystkim w imieniu małych pacjentów, chciałem po prostu powiedzieć: Dziękujemy!".

„Fundacja POLSAT, dzięki widzom - swoim darczyńcom, od 15 lat wspiera wiodące ośrodki medyczne w naszym kraju oraz sprowadza zaawansowane techniki medyczne - takie jak Program Rodzinnych Przeszczepów Wątroby. Jednak bez pomocy
i determinacji lekarzy i ich walki o lepsze warunki do leczenia swoich małych pacjentów, nie byłoby to możliwe." -
powiedziała
o najnowszej kampanii Wiceprezes Fundacji POLSAT - Elżbieta Zającówna.

Kampania „Fundacja POLSAT - Jesteśmy dla dzieci już od 15 lat!" składać się będzie z 6 60-sekundowych spotów. Emitowana będzie na antenie Telewizji POLSAT, Polsat Cafe, Polsat News, Polsat Play oraz w TV4 i Superstacji do listopada2011.   Kampanię zrealizowała Telewizja POLSAT.