Otwarcie Poradni dla osób z autyzmem dziecięcym w Józefowie

Fundacja POLSAT sfinansowała powstanie poradni Mazowieckiego Centrum Neuropsychiatrii w Zagórzu.

Fundacja POLSAT sfinansowała powstanie poradni
Mazowieckiego Centrum Neuropsychiatrii w Zagórzu.

3 kwietnia otwarta zostanie Poradnia dla dzieci z autyzmem w Józefowie, będzie to pierwsza  zamiejscowa poradnia tego typu Mazowieckiego Centrum Neuropsychiatrii w Zagórzu. Fundacja POLSAT sumą ponad 152 500 zł zaadaptowała pomieszczenia polabolatoryjne i zorganizowała pierwszą w tej części województwa mazowieckiego kompleksową poradnię dla dzieci autystycznych.

Dostępność chorych dzieci i ich opiekunów do wszechstronnej, obejmującej wszystkie aspekty zaburzeń, terapii w nowoczesnej przyjaznej choremu dziecku atmosferze jest niezwykle ważna. Fundacja POLSAT z radością i oddaniem wspiera projekty łączące innowacyjność z wyjściem naprzeciw potrzebom małych pacjentów.”-  komentuje inwestycję Fundacji POLSAT.

Problem autyzmu jest coraz częściej dostrzegany, nagłaśniany w przestrzeni społecznej, dzięki temu bardziej świadomi opiekunowie, rodzice poszukują profesjonalnej opieki dla dzieci dotkniętych tym schorzeniem. Dysponujemy merytorycznie przygotowaną kadrą do przeprowadzenia diagnozy oraz terapii dzieci z całościowymi zaburzeniami rozwoju.”- przyznaje lek. med. Tomasz Pisarek – Prezes Zarządu, Mazowieckiego Centrum Neuropsychiartii w Zagórzu.

Otwarcie Poradni, której interdyscyplinarna pomoc terapeutów – psychiatrów dzieci i młodzieży, psychologów, logopedów, terapeutów integracji sensoryczne i pedagogów,  gwarantuje łatwiejszy dostęp i skuteczniejszą opiekę dla dzieci z całego województwa mazowieckiego oraz często z innych części kraju.