Fundacja POLSAT laureatem nagrody – Lider Ochrony Zdrowia – Działalność na Rzecz Pacjenta.

18 kwietnia wiceprezes Fundacji POLSAT Krystyna Holc odebrała nagrodę przyznaną przez czasopismo „Ogólnopolski System Ochrony Zdrowia”. Celem konkursu w kategorii Lider Ochrony Zdrowia – Działalność na Rzecz Pacjenta jest wyróżnienie osoby, przedsięwzięcia lub działania dokonanego w roku 2012 o charakterze prospołecznym. Kapituła Konkursu nominowała Fundację POLSAT w uznaniu całokształtu jej szesnastoletnich działań na rzecz ratowania zdrowia i życia dzieci.

18 kwietnia  wiceprezes Fundacji POLSAT Krystyna Holc odebrała  nagrodę przyznaną przez czasopismo „Ogólnopolski System Ochrony Zdrowia”. Celem konkursu w kategorii Lider Ochrony Zdrowia – Działalność na Rzecz Pacjenta jest wyróżnienie osoby, przedsięwzięcia lub działania dokonanego w roku 2012 o charakterze prospołecznym.  Kapituła Konkursu nominowała Fundację POLSAT w uznaniu całokształtu jej szesnastoletnich działań na rzecz ratowania zdrowia i życia dzieci.

Jesteśmy niezwykle wdzięczni, za docenienie przez Kapitułę naszej codziennej pracy nagrodą Lider Ochrony Zdrowia. Jest ona dla nas tym ważniejsza, że przyznana przez środowisko medyczne w najistotniejszej dla nas kategorii - Działalność na Rzecz Pacjenta. Wyróżnienie to stanowi motywację do dalszych działań i jest nagrodą za dotychczasową pracę dla naszych niemal 20 000 podopiecznych.”– skomentowała przyznanie nagrody  Krystyna Holc, wiceprezes Fundacji POLSAT.

Fundacja została nominowała przez Kapitułę Konkursu, w której zasiada 17 osobistości rynku ochrony zdrowia. Kapituła w drodze głosowania wskazuje osoby, placówki medyczne oraz organizacje, które w ubiegłym roku wyróżniły się w jednej z 4 kategorii konkursowych:
- Działalność na rzecz pacjenta,
- Promocja zdrowia i profilaktyka,
- Skuteczne zarządzanie w ochronie zdrowia,
- Innowacyjne pomysły.

Kapituła Konkursowa uzasadniając wyróżnienie dla Fundacji POLSAT napisała – „Fundacja POLSAT - już od 16 lat kieruje swoją pomoc do chorych dzieci i ich rodziców. Choroba dziecka to dla wielu polskich rodzin dramat nie tylko w wymiarze emocjonalnym, ale i materialnym. Specjalistyczne leczenie, nowoczesne środki farmaceutyczne czy skomplikowane zabiegi operacyjne wiążą się z kosztami, które często przekraczają finansowe możliwości rodziców. Ta wspaniała pomoc powinna i musi być zauważona.”