-

W trwającej od września do końca grudnia 2008 r. dziesiątej edycji akcji Podaruj Dzieciom Słońce, współorganizowanej przez Fundację POLSAT i firmę Procter & Gamble, zebrano rekordową kwotę ponad 6 mln 249 tysięcy złotych. Cała kwota została przeznaczona na leczenie i rehabilitację podopiecznych Fundacji POLSAT.

Świat jest pełen piękna i radości. Są w Polsce jednak dzieci, które nie mogą się cieszyć dzieciństwem z powodu stanu swojego zdrowia. Dlatego właśnie już po raz dziesiąty firma Procter&Gamble wraz z Fundacją POLSAT zorganizowały akcję „Podaruj Dzieciom Słońce".

Fundacja POLSAT pomaga chorym dzieciom poprzez zakup specjalistycznego sprzętu medycznego
oraz lekarstw niezbędnych do ratowania zdrowia i życia.

Akcja „Podaruj Dzieciom Słońce" daje każdemu z nas szansę wsparcia działalności Fundacji POLSAT.

Aby wziąć udział w akcji potrzeba bardzo niewiele. Wystarczyło, że kupując produkty codziennego użytku, wybieraliśmy te znajdujące się na półkach oznaczonych żółtym słoneczkiem, a część pieniędzy które zapłaciliśmy za ten produkt zasiliło konto Fundacji POLSAT - głównego, obok Procter&Gamble, organizatora akcji „Podaruj Dzieciom Słonce".

Dziesiąta edycja akcji „Podaruj Dzieciom Słońce" wspierana była przez marki, takie jak Vizir, Pampers,
Blend-a-med, Gillette, a także Bonux, Ariel, Lenor, Fairy, Pantene Pro-V, Head & Shoulders, Naturella, Always
i Braun.

Środki finansowe zebrane podczas tej akcji zostały przekazane w 2009 roku na leczenie i rehabilitacje