Koncert Gwiazd - Podziel się Posiłkiem

Koncert Gwiazd - Podziel się Posiłkiem odbędzie się 24 sierpnia w Poznaniu, Plac Wolności godz. 20.00. Wstęp wolny!

Koncert Gwiazd - Podziel się Posiłkiem
24 sierpnia 2007 r.
Poznań, Plac Wolności godz. 20.00.
Wstęp wolny !

Koncert zainauguruje piątą edycję programu na rzecz walki z niedożywieniem dzieci.

Swoje największe hity z ostatnich pięciu lat zagrają:

• Kayah
  • Lady Pank
  • Krzysztof Kiljański
  • Stachursky
  • Paweł Kukiz i Yugopolis
  • Kasia Cerekwicka
  • Łzy
  • Blue Cafe
  • Szymon Wydra & Carpe Diem
  • Jeden Osiem L
  • Agnieszka Włodarczyk

Gospodarzami będą znani i lubiani prezenterzy:
Krzysztof Ibisz, Agata Młynarska i Maciej Dowbor.

Transmisję koncertu obejrzeć będzie można w Telewizji POLSAT
24 sierpnia od godz. 20.00.

Transmisję koncertu obejrzeć będzie można w Telewizji POLSAT
24 sierpnia od godz. 20.00.

Wyjątkowe wydarzenie muzyczne

Koncert Gwiazd - Podziel się Posiłkiem to wyjątkowe wydarzenie muzyczne, na które zapraszają organizatorzy programu Podziel się Posiłkiem: Danone, Fundacja Polsat i Partner Strategiczny Banki Żywności oraz Prezydent Miasta Poznania, który objął to wydarzenie honorowym patronatem.

Najpopularniejsze gwiazdy polskiej sceny muzycznej zagrają, by przypomnieć o bardzo ważnym problemie, jakim jest niedożywienie dzieci w Polsce i sposobach walki z nim oraz zachęcić wszystkich do organizowania pomocy dla dzieci. Nadal co trzecie dziecko w Polsce jest niedożywione. W ramach piątej edycji Podziel się Posiłkiem, podobnie jak w poprzednich latach, będzie udzielane wsparcie tym najbardziej potrzebującym.

Na Koncert Gwiazd Podziel się Posiłkiem nie trzeba kupować biletów. Symbolicznym biletem wstępu będzie żywność, którą w wyznaczonych punktach zlokalizowanych na Placu Wolności będą zbierać podczas koncertu wolontariusze Banków Żywności. Wystarczy przyjść na koncert, przyłączyć się do zbiórki żywności i wspólnej zabawy. Produkty zebrane podczas koncertu trafią do potrzebujących dzieci z Poznania i Wielkopolski.

Wielka inauguracja piątej edycji programu Podziel się Posiłkiem

Rusza kolejna edycja ogólnopolskiego programu społecznego, którego celem jest kompleksowa walka z niedożywieniem dzieci w Polsce. Dotychczas dzięki programowi do potrzebujących dzieci trafiły ponad 2 miliony posiłków. W roku szkolnym 2007/2008 organizatorzy programu chcieliby przyczynić się do wydania kolejnego miliona posiłków.

W program może zaangażować się:

1. Każdy, kto we wrześniu i październiku kupi produkty Danone`a oznaczone talerzykiem Podziel się Posiłkiem. Część zysku ze sprzedaży tych produktów firma Danone przeznaczy na walkę z niedożywieniem dzieci;
  2. Każdy, kto weźmie udział w Zbiórce Żywności Podziel się Posiłkiem organizowanej przez Banki Żywności - 28 i 29 września (piątek i sobota)
    w ponad 1000 sklepów w całej Polsce będzie zbierana żywność na posiłki dla potrzebujących dzieci;
  3. Aktywna organizacja, instytucja (szkoła, biblioteka, świetlica, itp.), która zgłosi twórczy pomysł na walkę z niedożywieniem dzieci w swojej społeczności. W ramach Programu Grantowego Danone „Masz pomysł? Podziel się Posiłkiem!” ma ona szansę uzyskania dotacji w wysokości 5 tys. złotych na realizację swojego pomysłu;
  4. Aktywna organizacja, szkoła, producent żywności, rolnik czy osoba prywatna, która chce pomóc w dożywianiu dzieci i zgłosi się do lokalnego konsultanta Akademii Podziel się Posiłkiem. Konsultanci będą pracowali, w wyznaczonych Bankach Żywności, przez cały rok szkolny. Będą pomagać w zawiązywaniu inicjatyw służących rozwiązaniu problemu niedożywienia w społecznościach lokalnych.