Nagroda "Inicjatywa Roku" dla programu Podziel się Posiłkiem!

15 października podczas Uroczystej Gali Konkursu "Nauczyciel Roku", Krystyna Czubówna - Ambasador Fundacji POLSAT, Przemek Pohrybieniuk - Danone i Marek Borowski - Banki Żywności odebrali nagrodę - Inicjatywa Roku dla programu Podziel się Posiłkiem.

15 października podczas Uroczystej Gali Konkursu "Nauczyciel Roku",  Krystyna Czubówna - Ambasador Fundacji POLSAT, Przemek Pohrybieniuk - Danone i Marek Borowski - Banki Żywności odebrali nagrodę - Inicjatywa Roku dla programu Podziel się Posiłkiem.

Program społeczny Podziel się Posiłkiem zainicjowany został w 2003 roku przez firmę Danone. Od trzech lat współorganizatorem programu jest Fundacja Polsat, a od czterech - Partnerem Strategicznym są Banki Żywności. Dotychczasowe sukcesy programu są efektem determinacji i działań przedstawicieli sektora rządowego, organizacji pozarządowych, biznesu, mediów oraz osób prywatnych, które utożsamiają się i z ideą programu.

W efekcie pięciu dotychczasowych edycji programu do dzieci w całej Polsce trafiło ponad 7 milionów posiłków. Do dziś zebraliśmy 1120 ton żywności.

Nagroda "Inicjatywa Roku" została przyznana przez Ministerstwo Edukacji Narodowej oraz Tygodnik Społeczno - Oświatowy "Głos Nauczycielski".

Dziękujemy !