2007 piąta edycja programu - przekazaliśmy 3 531 980 posiłków

Piąta edycja programu Podziel się Posiłkiem została zainaugurowana Koncertem Gwiazd - Podziel się Posiłkiem w Poznaniu.

24 sierpnia ruszyła kolejna edycja ogólnopolskiego programu społecznego, którego celem jest kompleksowa walka z niedożywieniem dzieci w Polsce. Dotychczas, dzięki temu programowi, do potrzebujących dzieci trafiło ponad 2 miliony posiłków. Program "Podziel się Posiłkiem" rozpoczął się Koncertem Gwiazd - Podziel się Posiłkiem. Było to wyjątkowe wydarzenie muzyczne. Występy najpopularniejszych gwiazd polskiej sceny muzycznej miały na celu przypomnieć o bardzo ważnym problemie, jakim jest niedożywienie dzieci w Polsce, o sposobach walki z nim oraz zachęcić wszystkich do organizowania pomocy dla dzieci. Niestety, nadal co trzecie dziecko w Polsce jest niedożywione. W ramach piątej edycji Podziel się Posiłkiem, podobnie jak w poprzednich latach, było udzielane wsparcie tym najbardziej potrzebującym.

Podczas koncertu swoje największe hity z ostatnich pięciu lat wykonali: Kayah, Lady Pank, Krzysztof Kiljański, Stachursky, Paweł Kukiz i Yugopolis, Kasia Cerekwicka, Łzy, Blue Cafe, Szymon Wydra & Carpe Diem, Jeden Osiem L, Agnieszka Włodarczyk.