Rok 2008 - szósta edycja programu Podziel się Posiłkiem - przekazaliśmy 837 218 posiłków

29 sierpnia ruszyła kolejna edycja ogólnopolskiego programu społecznego, którego celem jest kompleksowa walka z niedożywieniem dzieci w Polsce. Dotychczas, dzięki temu programowi, do potrzebujących dzieci trafiło ponad 7 milionów posiłków. Program "Podziel się Posiłkiem" rozpoczął się Koncertem Gwiazd - Podziel się Posiłkiem.

Szósta edycja programu Podziel się Posiłkiem została zainaugurowana Koncertem Gwiazd Podziel się Posiłkiem w Bydgoszczy. Jak co roku, na to spektakularne wydarzenie muzyczne symbolicznym „biletem wstępu” była żywność, którą wolontariusze Banków Żywności  zbierali od przybyłych na Stary Rynek w Bydgoszczy. Każdy mógł pomóc, bo nadal tak wiele dzieci czeka na nasz szlachetny gest. W tym roku tacy wykonawcy jak Natalia Kukulska, Ewelina Flinta i Łukasz Zagrobelny, Stachursky i Krzysztof Respondek oraz zespoły Golec U’Orkiestra, Łzy, Blue Café, Bracia, The Jet Set oraz Video w ostatni piątek sierpnia zaśpiewali swoje największe przeboje, porywając tym samym publiczność do zabawy i jednocześnie przybliżając problem niedożywienia dzieci w Polsce.

Koncert poprowadzili lubiani prezenterzy Telewizji Polsat – Krystyna Czubówna, Krzysztof Ibisz, Maciej Dowbor oraz Maciej Rock. Całe wydarzenie muzyczne  można było obejrzeć na żywo w Telewizji Polsat.