Rok 2010 – ósma edycja programu – Podziel się Posiłkiem – Podziel się sobą w Zielonej Górze - w sumie dotychczas przekazaliśmy 9 089 153 posiłków

21 sierpnia, o godzinie 20.00 zapraszamy na Koncert Gwiazd Podziel się Posiłkiem, który odbędzie się w Zielonej Górze na parkingu Centrum Rekreacyjno – Sportowego,przy ul. Sulechowskiej.

To wielkie wydarzenie muzyczne będzie prawdziwą gratką dla miłośników dobrej muzyki, gdyż na scenie wystąpią m.in. takie zespoły jak Feel, Big Cyc, Volver oraz znane gwiazdy – Lou Bega, Kasia Cerekwicka, Stachursky, Patrycja Markowska, Łukasz Zagrobelny, Natalia Lesz i Romek Lasota. Imprezę poprowadzi Krystyna Czubówna, Halinka Młynkowa, Agnieszka Popielewicz, Maciej Dowbor, Krzysztof Ibisz oraz Maciej Rock.
Biletem wstępu na koncert będą produkty żywnościowe z długim terminem przydatności do spożycia. W czasie imprezy wolontariusze Banków Żywności będą zbierali produkty, takie jak olej, konserwy, dania gotowe, ryż, soki, dżemy itp. W zbiórkę jako wolontariusze zaangażują się również zielonogórscy żużlowcy i kabareciarze.

Żywność zebraną podczas koncertu przekażemy niedożywionym dzieciom z terenów dotkniętych powodzią.
Koncert będzie można obejrzeć na żywo w Telewizji POLSAT.