#CzytamyDlaDzieci – Fundacja Polsat zabiera dzieci w bajkową podróż na Instagramie

Fundacja Polsat codziennie o godzinie 20:00 zaprasza wszystkie dzieci i rodziców na swój profil na Instagramie, gdzie ulubione bajki czytać będzie cała plejada wspaniałych artystów – aktorów, wokalistów, dziennikarzy czy twórców kabaretowych.

Popularne wiersze Jana Brzechwy, Juliana Tuwima, zwariowane przygody Pippi Pończoszanki, czy historia Małego Księcia. Bajki od zawsze towarzyszą dzieciom i za każdym razem rozbudzają ich wyobraźnię. W tym trudnym czasie ze względów bezpieczeństwa dzieci pozostają w domach ze swoimi rodzicami.

Jest jednak duże grono małych pacjentów, którzy pozostają w szpitalach, z dala od swoich bliskich. Specjalne dla nich Fundacja Polsat wystartowała z akcją #CzytamyDlaDzieci.

Codziennie o godzinie 20:00 na oficjalnym profilu Fundacji Polsat na Instagramie swoje ulubione bajki będą czytać wyjątkowi artyści – aktorzy, wokaliści, dziennikarze czy twórcy kabaretowi. Wśród nich m.in. Maciej Orłoś, Ewa Wachowicz, Barbara Kurdej-Szatan, Stefano Terazzino, Robert Motyka z kabaretu „Paranienormalni” czy Natalia Nykiel. W poniedziałek, 6 kwietnia, premierowo Jerzy Mielewski, dziennikarz Polsatu Sport, w towarzystwie swoich synów czytał wiersze Jana Brzechwy.

Wszystkie nagrania są w całości dostępne po premierze na Instagramie Fundacji Polsat.

Wystartowaliśmy z akcją #CzytamyDlaDzieci z myślą o małych pacjentach którzy ten czas  spędzają w szpitalach  z daleka od swoich rodziców i bliskich, jak również wszystkich dzieciach, które pozostają w domach z rodzicami. Zapraszamy w wyjątkową podróż do świata najpiękniejszych bajek i baśni. Każda z nich rozpoczyna się codziennie o 20:00 na naszym Instagramie. A przewodnikami w tych podróżach będą wyjątkowi artyści uwielbiani zarówno przez dorosłych, jak i dzieci – mówi Krystyna Aldridge-Holc, Prezes Fundacji Polsat.