Fundacja Polsat świętuje Dzień Dziecka w nowych spotach

Radość, zabawa, uśmiech. Fundacja Polsat chce w swoich spotach przypomnieć wszystkim, że szczęście i marzenia dzieci są najważniejsze, a pomoc w myśl hasła „Jesteśmy Dla Dzieci” pozwala w wielu sytuacjach dać tego szczęścia jeszcze więcej. Nowe spoty są emitowane od poniedziałku 1 czerwca w kanałach Grupy Polsat.

Dzień Dziecka to święto uśmiechu i radości. To moment, gdy dorośli mogą sobie przypomnieć, że sami byli kiedyś dziećmi i mieli swoje marzenia. Dlatego szczęście dzieci powinno być dla wszystkich najważniejsze. O tym właśnie mówią najnowsze spoty Fundacji Polsat, przygotowane z okazji Dnia Dziecka. W spotach biorą udział mali bohaterowie obchodzący 1 czerwca swoje święto. Nie zabrakło wśród nich również podopiecznych Fundacji Polsat, którzy opowiadają o swoich marzeniach.

- W tym wyjątkowym dniu chcemy pokazać, że wszystkie dzieci, również nasi podopieczni, mają swoje marzenia i zasługują na radość i szczęście. Fundacja Polsat, kierując się w swojej działalności hasłem „Jesteśmy dla Dzieci”, każdego dnia, nie tylko 1 czerwca, stara się pomagać, by twarze dzieci były pełne uśmiechów - mówi Krystyna Aldridge-Holc, Prezes Fundacji Polsat.

Nowe spoty Fundacji Polsat przygotował dział autopromocji Telewizji POLSAT.

Więcej materiałów, w których dzieci odpowiadają na niełatwe pytania o pomaganiu i o swoich super mocach, będzie można zobaczyć w Dzień Dziecka na Instagramie Fundacji Polsat.

Fundacja Polsat to jedna z największych organizacji pozarządowych działających na terenie Polski, od dwudziestu dwóch lat kieruje swoją pomoc do chorych dzieci i ich rodziców. Do dziś Fundacja objęła swoją pomocą 36 011 małych pacjentów i wsparła finansowo 1 222 szpitali i ośrodków medycznych w całym kraju, które zostały wyremontowane lub wyposażone w nowoczesny sprzęt medyczny. W sumie na cele statutowe Fundacja przekazała dotąd 239 017 013,55 złotych.