Naszą misją jest ratowanie zdrowia i życia najmłodszych, a także wywoływanie uśmiechu na twarzach dzieci i ich rodziców poprzez codzienne działania. Chcemy edukować społeczeństwo oraz inspirować do pomagania.
#pomagamy #inspirujemy #edukujemy #jesteśmydladzieci

Od początku działalności obejmujemy pomocą małych pacjentów oraz wspieramy finansowo szpitale i ośrodki medyczne w całej Polsce, remontując je lub wyposażając w nowoczesny sprzęt medyczny. Staramy się docierać z pomocą tam, gdzie jej najbardziej brakuje. Środki na prowadzenie naszej działalności pochodzą z kampanii telewizyjnych takich jak:
kampania SMS „Jesteśmy dla Dzieci”, 1% podatku, Dzień Dziecka, czy Mikołajkowy Blok Reklamowy, a także z darowizn, czy dotacji. To dzięki Waszemu wsparciu możemy pomagać coraz większej grupie dzielnych pacjentów.

Z całego serca dziękujemy za każdą przekazaną złotówkę!

Przez 25 lat
  • pomogliśmy39 599dzieciom
  • wsparliśmy2 647placówki
  • przekazaliśmy 264 886 713,58złotych

Nasi podopieczni

Maja
Filip
Emilka
Antoś
Oliwia i Łukasz
Natalka

Co robimy?

Telewizja 4FUN KIDS stworzyła największy na świecie polsko-ukraiński teledysk „Czerwonej Kaliny” w wykonaniu dzieci

Ponad 250 dzieci z Polski oraz Ukrainy wystąpi dziś z okazji Dnia Dziecka w teledysku do piosenki „Czerwona Kalina”, który zostanie wyemitowany na antenie telewizji muzycznej 4FUN KIDS. Premiera została poprzedzona konkursem, w którym młodzi widzowie 4FUN KIDS przesyłali zaśpiewane przez siebie fragmenty piosenki. Utwór został zaadoptowany na język polski, tak by zarówno dzieci z Polski jak i Ukrainy mogły zaśpiewać w swoim ojczystym języku.
Fundacja Polsat od 25 lat pomaga dzieciom

Pomoc dla 40 000 małych pacjentów. Wsparcie finansowe dla ponad 2600 szpitali i ośrodków medycznych oraz szkół, przedszkoli i ośrodków pieczy zastępczej w całym kraju. Nie byłoby to możliwe gdyby nie Fundacja Polsat, która działa już od ćwierć wieku. Od samego początku jej działalności przyświeca jedno, jakże ważne hasło - „Jesteśmy dla dzieci”. W tym wyjątkowym dniu jubileuszu Fundacji - 6 grudnia - na widzów Polsatu czekają specjalne wydarzenia.
Program telewizyjnyOglądaj

• Fundacja Polsat