Naszą misją jest ratowanie zdrowia i życia najmłodszych, a także wywoływanie uśmiechu na twarzach dzieci i ich rodziców poprzez codzienne działania. Chcemy edukować społeczeństwo oraz inspirować do pomagania.
#pomagamy #inspirujemy #edukujemy #jesteśmydladzieci

Od początku działalności obejmujemy pomocą małych pacjentów oraz wspieramy finansowo szpitale i ośrodki medyczne w całej Polsce, remontując je lub wyposażając w nowoczesny sprzęt medyczny. Staramy się docierać z pomocą tam, gdzie jej najbardziej brakuje. Środki na prowadzenie naszej działalności pochodzą z kampanii telewizyjnych takich jak:
kampania SMS „Jesteśmy dla Dzieci”, 1% podatku, Dzień Dziecka, czy Mikołajkowy Blok Reklamowy, a także z darowizn, czy dotacji. To dzięki Waszemu wsparciu możemy pomagać coraz większej grupie dzielnych pacjentów.

Z całego serca dziękujemy za każdą przekazaną złotówkę!

Przez 25 lat
  • pomogliśmy39 599dzieciom
  • wsparliśmy2 647placówki
  • przekazaliśmy 264 886 713,58złotych

Nasi podopieczni

Maja
Filip
Emilka
Antoś
Oliwia i Łukasz
Natalka

Co robimy?

Telewizja 4FUN KIDS stworzyła największy na świecie polsko-ukraiński teledysk „Czerwonej Kaliny” w wykonaniu dzieci

Ponad 250 dzieci z Polski oraz Ukrainy wystąpi dziś z okazji Dnia Dziecka w teledysku do piosenki „Czerwona Kalina”, który zostanie wyemitowany na antenie telewizji muzycznej 4FUN KIDS. Premiera została poprzedzona konkursem, w którym młodzi widzowie 4FUN KIDS przesyłali zaśpiewane przez siebie fragmenty piosenki. Utwór został zaadoptowany na język polski, tak by zarówno dzieci z Polski jak i Ukrainy mogły zaśpiewać w swoim ojczystym języku.
Fundacja Polsat od 25 lat pomaga dzieciom

Pomoc dla 40 000 małych pacjentów. Wsparcie finansowe dla ponad 2600 szpitali i ośrodków medycznych oraz szkół, przedszkoli i ośrodków pieczy zastępczej w całym kraju. Nie byłoby to możliwe gdyby nie Fundacja Polsat, która działa już od ćwierć wieku. Od samego początku jej działalności przyświeca jedno, jakże ważne hasło - „Jesteśmy dla dzieci”. W tym wyjątkowym dniu jubileuszu Fundacji - 6 grudnia - na widzów Polsatu czekają specjalne wydarzenia.
Koncert jubileuszowy z okazji 25-lecia Fundacji Polsat już 6 grudnia w Polsacie!

W tym roku 6 grudnia to wyjątkowy dzień dla Fundacji. Tego wieczoru widzowie będą mogli zobaczyć wyjątkowy jubileuszowy koncert „Fundacja Polsat 25 lat. Jesteśmy dla dzieci”. Na scenie wystąpią m.in. Krzysztof Zalewski, Ewa Farna, Dawid Kwiatkowski, Kayah, Viki Gabor, Patrycja i Grzegorz Markowscy a także Krzysztof i Chris Cugowscy. Koncert poprowadzą Krzysztof Ibisz i Adam Zdrójkowski. Transmisja od godziny 20:05 w Polsacie.
Program telewizyjnyOglądaj

• Fundacja Polsat