Wielka Draka Dla Dzieciaka

Fundacja Polsat już 5 rok wspiera akcję wrocławskich studentów Wielka Draka Dla Dzieciaka. W tym roku pomagamy 3-letnim bliźniakom Szymonowi i Dawidowi.

Wielka Draka Dla Dzieciaka

Wielka Draka Dla Dzieciaka to największa akcja charytatywna organizowana przez ZSP działające przy Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. W tym roku pomagamy ze zdwojoną siłą! Podczas XV edycji inicjatywy studentów zbieramy środki dla 3-letnich bliźniaków - Szymonowi i Dawidowi.

Chłopcy przyszli na świat za wcześnie - w 30. tygodniu ciąży, z wieloma wadami genetycznymi.
Dawid cierpi przede wszystkim na wadę̨ postawy, wadę̨ serca, opóźniony rozwój, atopię. Natomiast Szymon jest niepełnosprawny ruchowo, ma zaburzony rozwój mowy.
Niestety tych schorzeń́ jest o wiele więcej... Dzieci są rehabilitowane od 8 miesiąca," Miesięczny koszt rehabilitacji obu chłopców to ponad 3 500 zł

Te edycja jest wyjątkowa. Wszystkie działania będą prowadzone online. Wystartowała grupa Facebookowi, na której przeprowadzane są licytacje dla Szymona i Dawida. Zachęcamy do zaangażowania! Każdy może opublikować́ post, w którym wstawi coś od siebie na licytację. Dołączajcie, zapraszajcie znajomych, niech grupa się̨ rozrasta i pomaga chłopcom! Grupę̨ oraz szczegółowe informacje znajdziecie na naszym profilu Facebookowi.

Trwa również akcja #aledrakadajpiątaka
Zasady są̨ proste: przelewacie symboliczne 5 zł na leczenie Szymona i Dawida, wstawiacie swoje zdjęcie z gestem "✋" oraz nominujecie kolejne osoby do wspólnej zabawy i pomagania.

Zapraszamy także do udziału w licytacjach, oglądania studenckich odcinków komediowych, czy innych inicjatywach organizowanych przez studentów. Więcej informacji na Instagramie @wielkadrakadladzieciaka

Bądź z nami w kontakcie

Zapisz się do naszego newsletter i otrzymuj od nas najważniejsze informacje z życia Fundacji
Klikając przycisk „Zapisz mnie” wyrażasz zgodę na otrzymywanie od Fundacji Polsat newsletterów dotyczących działalności Fundacji Polsat. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji, klikając w link w stopce otrzymanego newslettera.

Drogi Użytkowniku

Przysługuje Ci prawo do dostępu do danych, ich usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia, sprzeciwu, sprostowania oraz cofnięcia zgód w każdym czasie, o ile stanowiły podstawę przetwarzania. Przypominamy, że wycofanie zgody nie działa wstecz i obowiązuje od momentu jej wycofania.