Rozlicz się sercem

Twoje 1,5% to wsparcie w leczeniu i rehabilitacji naszych podopiecznych.

Rozlicz się sercem

Czas rozliczeń podatkowych to lekcja pomagania dla nas wszystkich. W tym roku kwota, którą podatnicy mogą wesprzeć wybraną przez siebie organizację pożytku publicznego wzrosła z 1% do 1,5% procent. Już od 15 lutego każdy z nas może pomóc potrzebującym. Ten gest jest olbrzymią pomocą dla rodziców walczących o zdrowie i życie dzieci.

Telewizja Polsat jak co roku w kampanii na rzecz Fundacji Polsat udowadnia, jak wielkie znaczenie ma przekazanie 1,5% dla jej Podopiecznych. Cały dochód uzyskany od podatników przekazywany jest na cele statutowe, czyli leczenie i rehabilitację chorych dzieci.

W tegorocznych spotach zobaczymy Franka z dziecięcym porażeniem mózgowym, który potrzebuje całodobowej opieki. Pomoc Fundacji i środki z 1,5% to dla rodziny Franka wsparcie w leczeniu i rehabilitacji chłopca. Wiktoria ma niesprawną rękę, a dzięki 1,5% ma szansę na systematyczną rehabilitację, która zbliża ją do jej rówieśników. Takich małych bohaterów – podopiecznych Fundacji Polsat, którzy potrzebują naszej pomocy, jest wielu.

Aby pomóc dzieciom takim jak Franek, czy Wiktoria wystarczy w deklaracji podatkowej wpisać numer KRS 0000135921 oraz kwotę, jaką chcesz przekazać, nieprzekraczającą 1,5% podatku lub w systemie e-PIT wyszukać nazwę Fundacji Polsat z listy. Szczegółowe instrukcje znajdują się w zakładce „Przekaż 1,5%”.

Spoty są emitowane na kanałach Grupy Polsat Plus, w Polsat Box Go oraz na nośnikach reklamowych w przestrzeni miejskiej. Komunikację dopełnią działania w mediach społecznościowych, gdzie do współpracy przy kampanii zaproszone zostały gwiazdy i dziennikarze związani z Telewizją Polsat.

Reżyserem jest Grzegorz Siedlecki. Za realizację montaż i oprawę odpowiada Dział Produkcji Antenowej i Oprawy Telewizyjnej Telewizji Polsat.

Bądź z nami w kontakcie

Zapisz się do naszego newsletter i otrzymuj od nas najważniejsze informacje z życia Fundacji
Klikając przycisk „Zapisz mnie” wyrażasz zgodę na otrzymywanie od Fundacji Polsat newsletterów dotyczących działalności Fundacji Polsat. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji, klikając w link w stopce otrzymanego newslettera.

Drogi Użytkowniku

Przysługuje Ci prawo do dostępu do danych, ich usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia, sprzeciwu, sprostowania oraz cofnięcia zgód w każdym czasie, o ile stanowiły podstawę przetwarzania. Przypominamy, że wycofanie zgody nie działa wstecz i obowiązuje od momentu jej wycofania.