4. edycja akcji Superbohaterowie Dzieciom za nami!

Już po raz czwarty pracownicy Biura Reklamy Polsat Media przebrani w stroje superbohaterów, rozdali dzieciom prezenty z okazji Dnia Dziecka w szpitalach związanych z Fundacją Polsat. W tym roku odwiedziliśmy również dzieci z Ukrainy przebywające w Ossie, gdzie odbyło się łączenie online z Prezydentem Wołodymyrem Zełeńskim.

4. edycja akcji Superbohaterowie Dzieciom za nami!

Tradycyjnie przebraliśmy się za Elsę, Teletubisie, Batmana, Robin Hooda, i wiele wiele innych - bo aż 35 osób wzięło udział w tegorocznej akcji. Celem tej szlachetnej inicjatywy jest dostarczenie uśmiechu i trochę radości dzieciom, które w tym wyjątkowym dniu jak jest Dzień Dziecka spędzają czas w szpitalu. Jak zawsze było wiele wzruszeń i dużo pozytywnych emocji.

Towarzyszyły nam Gwiazdy znane z anteny Telewizji Polsat takie jak: Stefano Terrazzino, aktorzy z Przyjaciółek: Krzysztof Wieszczek, Adam Adamonis, a także znani z programu Love Island: Magdalena Karwacka oraz Igor Łubkowski

Odwiedziliśmy Powiatowe Centrum Zdrowia w Otwocku, gdzie odwiedziliśmy dzieci na oddziałach oraz dzieci z Ukrainy, Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Konopnickiej , Szpital Dziecięcy im. prof. dr. med. J. Bogdanowicza Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej oraz Dziecięcy Szpital Kliniczny im. Józefa Polikarpa Brudzińskiego . Oprócz tego zabawki pojechały do kilku placówek medycznych w Polsce do: Łodzi, Rybnika, Lubartów, czy Skierniewic.

Wraz z akcją dotarliśmy również do Centrum Konferencyjno-Szkoleniowego Ossa, gdzie odbywał się Dzień Dziecka dla przebywających tam od pierwszych dni wojny dzieci z Ukrainy m.in. z Oddesy, Kijowa, Charkowa.

Podczas pikniku zorganizowanego specjalnie dla nich były gry i zabawy, koncerty, malowanie buziek, w salach zabaw były zorganizowane specjalne pokazy dla dzieci.
Dużym wzruszeniem było „spotkanie” z Prezydentem Ukrainy Wołodymyrem Zełeńskim, który połączył się z Ossą on-line i rozmawiał z dziećmi. Prezydent podziękował za opieką nad dziećmi i obiecał, że zrobi wszystko, żeby wszystkie mogły powrócić do Ukrainy jeszcze jako dzieci, czyli w najbliższym czasie.

Bądź z nami w kontakcie

Zapisz się do naszego newsletter i otrzymuj od nas najważniejsze informacje z życia Fundacji
Klikając przycisk „Zapisz mnie” wyrażasz zgodę na otrzymywanie od Fundacji Polsat newsletterów dotyczących działalności Fundacji Polsat. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji, klikając w link w stopce otrzymanego newslettera.

Drogi Użytkowniku

Przysługuje Ci prawo do dostępu do danych, ich usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia, sprzeciwu, sprostowania oraz cofnięcia zgód w każdym czasie, o ile stanowiły podstawę przetwarzania. Przypominamy, że wycofanie zgody nie działa wstecz i obowiązuje od momentu jej wycofania.