Fundacja POLSAT – już od 15 lat jesteśmy dla dzieci.

3 czerwca podczas Sopot TOPtrendy Festiwal z okazji  jubileuszu 15-lecia Fundacji POLSAT wokaliści  konkursu „trendy"  zaśpiewali hymn Fundacji pt.„Wystarczy chcieć". Na scenie wystąpili: Magda Steczkowska, Jakub Prachowski, Magda Navarette, Adrian Owsianik, Roman Osica, Honorata Skarbek, Urszula Gembalska, Mariusz Totoszko razem z chórem
z Teatru Junior działającego przy Teatrze Muzycznym w Gdyni pod dyrekcją Andrzeja Gruzy.

„Wszystkich nas - pracowników fundacji, wolontariuszy, lekarzy, pielęgniarki, rehabilitantów i rodziców  połączyła troska o zdrowie i życie najmłodszych. Wspólnie pomagamy chorym dzieciom.

Dzisiaj ten hymn jest podziękowaniem dla wszystkich, którzy wspierają  od 15 lat działania Fundacji POLSAT. To właśnie dla Was zaśpiewali młodzi artyści, którzy  z tej okazji przyłączyli się do nas.„ - powiedziała Małgorzata Żak - Prezes Fundacji POLSAT.

Utwór „Wystarczy chcieć" autorstwa Roberta Amiriana powstał 15 lat temu. Inspiracją była chęć wsparcia działań Fundacji POLSAT. Wówczas wspólnie nagrali go m.in.: Katarzyna Nosowska, Mietek Szcześniak, Urszula, Natalia Kukulska, Darek Krupa i Robert Amirian.

Z okazji 10. urodzin Fundacji POLSAT (2006) został nagrany  teledysk w nowej aranżacji.

W jego nagraniu udział wzięli: Edyta Górniak, Kayah, Natalia Kukulska, Grzegorz Markowski, Maryla Rodowicz, Mietek Szcześniak i Robert Amirian. Teledysk ten w 2006 roku otrzymał wyróżnienie podczas 9. Festiwalu Wideoklipów dla Dzieci "Mały Jaś".