Chcesz pomóc chorym dzieciom?
6 grudnia, tuż przed Wydarzeniami o 18.45 włącz POLSAT!
MIKOŁAJKOWY BLOK REKLAMOWY – JUŻ PO RAZ ÓSMY!

Chcesz pomóc chorym dzieciom?
6 grudnia, tuż przed Wydarzeniami o 18.45 włącz POLSAT!
MIKOŁAJKOWY BLOK REKLAMOWY – JUŻ PO RAZ ÓSMY!

Mikołajkowy Blok Reklamowy to wyjątkowa okazja, aby pomóc potrzebującym dzieciom - podopiecznym Fundacji POLSAT. Jak co roku, by pomagać wystarczy włączyć Telewizję POLSAT 6 grudnia o 18.45, tuż przed Wydarzeniami i obejrzeć specjalnie przygotowany blok reklamowy. W tym roku akcja zostanie poszerzona o widzów telewizji internetowej ipla - Mikołajkowy Blok Reklamowy będzie można oglądać w aplikacjach ipla na komputer PC, tablety oraz smartfony.

Wpływy z Mikołajkowego Bloku Reklamowego obliczone na podstawie wyników oglądalności, przekazane zostaną na leczenie
i rehabilitację chorych dzieci - podopiecznych Fundacji POLSAT. W tym roku Mikołajkowy Blok Reklamowy będzie już ósmą okazją do pomocy potrzebującym dzieciom. Pomocnikami Świętego Mikołaja, w którego jak co rok wciela się, wybitny aktor Krzysztof Kowalewski, będą przedstawiciele różnych zawodów oraz wyjątkowo w tym roku dziennikarze redakcji Wydarzeń: Monika Zalewska, Piotr Czech, Grzegorz Kępka oraz Monika Miller z POLSAT News. Razem namawiać będą do wspólnego oglądania Mikołajkowego Bloku Reklamowego - co zwiększy wysokość kwoty, jaką reklamodawcy przekażą Fundacji POLSAT. Świętego Mikołaja w studiach POLSATU powita Jarosław Gugała - Dyrektor Pionu Informacji i Publicystyki.

Dotychczasowe siedem edycji kampanii Mikołajkowego Bloku Reklamowego przyniosło wsparcie dla podopiecznych Fundacji POLSAT w wysokości prawie 6,5 mln złotych! Kwota ta w całości została przekazana na leczenie i rehabilitacje dzieci.