Nowa kampania Fundacji POLSAT

Od dzisiaj na antenie Telewizji POLSAT można oglądać najnowszą kampanię Fundacji POLSAT - Jesteśmy dla dzieci.  Celem spotów jest pokazanie roli rodziców w codziennej walce o lepsze życie ich chorych dzieci. To właśnie na barkach rodzin najczęściej spoczywa ciężar rehabilitacji.

„W pomoc choremu dziecku, każdego dnia, musi się angażować cała rodzina. I czy jest to rehabilitacja, dowożenie na zajęcia, wizyty lekarskie czy ćwiczenia wymaga to mnóstwo cierpliwości i często wielu wyrzeczeń. Znamy te rodziny, rozumiemy ich troski i wiemy jak im pomagać." - powiedziała o bohaterach najnowszej kampanii Wiceprezes Fundacji POLSAT - Elżbieta Zającówna.

Śliczna i rezolutna, trzyletniaSandra, jest bardzo chora. Już przed porodem lekarze zdiagnozowali u niej wodogłowie a niedługo po urodzeniu okazało się, że dziewczynka ma przepuklinę około-rdzeniową, problemy neurologiczne w postaci stópek końsko-szpotawych
i pęcherza neurogennego oraz porażenia kończyn dolnych. Mimo tak poważnych schorzeń dziewczynka jest bardzo pogodna. Jest dzieckiem bardzo rozmownym i ciekawym świata. Od 3 miesiąca życia, Sandra każdego dnia, jest intensywnie rehabilitowana i z pomocą rodziców ćwiczy, by być samodzielna.

Takich dzieci, jak Iza i Sandra, które potrzebują nieustannej pomocy, są w Polsce tysiące. Fundacja POLSAT stara się pomagać wszystkim, każdego dnia.

Kampania „Fundacja POLSAT - Jesteśmy dla dzieci" składa się z 2 30-sekundowych spotów. Emitowana będzie na antenie Telewizji POLSAT, Polsat Cafe, Polsat News, Polsat Play oraz w TV4 i Superstacji do końca lutego 2012.
 Kampanię zrealizowała Telewizja POLSAT.