„Będzie się działo - Dzień Dziecka” - koncert z Gdańska na antenie Telewizji Polsat

Niespodzianki dla najmłodszych w dniu ich święta to już tradycja. W tym roku Telewizja Polsat i Fundacja Polsat zaprasza do Gdańska na niecodzienny koncert zatytułowany „Będzie się działo - Dzień Dziecka”. Transmisja w sobotę 2 czerwca od godziny 20:00 tylko w Polsacie. Koncert poprowadzą Paulina Sykut-Jeżyna, Agnieszka Hyży i Krzysztof Ibisz.

W pierwszy weekend czerwca Telewizja Polsat oraz Fundacja Polsat ma dla wszystkich dzieci z okazji ich święta wyjątkowy prezent. Na scenie na gdańskim Targu Węglowym wystąpią najpopularniejsze gwiazdy polskiej sceny muzycznej, dzięki nim „będzie się działo”. Bawić nas będą: Piersi z niezapomnianą „Bałkanicą”, energetyczny Enej,  Blue Cafe, który obchodzi w tym roku 20-lecie pracy artystycznej, a także Ewelina Lisowska, zespół Feel oraz Stefano Terazzino, Kasia Popowska, Lanberry i trio My3 znane z sobotnich programów Polsatu, czyli Julka, Natka i Gefi, które już za chwilę wydadzą swój drugi album zatytułowany „Podróż w czasie”.

Artyści wykonają nie tylko swoje największe hity, ale również utwory, które najlepiej przypominają im dzieciństwo. Na użytek koncertu gwiazdy podzieliły się prywatnymi fotografiami z albumów rodzinnych. Dla niektórych będzie to wzruszające, ale i zabawne doświadczenie zobaczyć swojego idola gdy był kilkuletnim dzieckiem.

„Kochani, najfajniejsze miejsce w dniu 2 czerwca o godzinie 20:00 to okolice Waszego telewizora. Najbardziej przebojowe, pozytywne zwieńczenie Dnia Dziecka z takimi gwiazdami jak np.: Enej, Blue Cafe, Piersi, Feel i wieloma innymi, przeżyjecie tylko z Telewizją Polsat. Bądźmy wszyscy tego dnia szczęśliwymi, wesołymi dziećmi. Zapraszamy” - zapowiada jeden z prowadzących koncert Krzysztof Ibisz.

Transmisja koncertu „Będzie się działo - Dzień Dziecka” na antenie Telewizji Polsat w sobotę, 2 czerwca od godziny 20:00.

2 czerwca będzie również doskonałą okazją, aby świętować rozbudowę Pomorskiego Ośrodka Terapii Laserowej im. Fundacji Polsat w Gdańsku. Jest to miejsce szczególne. To tutaj są leczeni mali pacjenci w pierwszym rzędzie z wrodzonymi anomaliami naczyniowymi czyli różnorakimi wadami naczyń, przede wszystkim w zakresie skóry i tkanki podskórnej, ale też i głębiej położonych tkanek. Gdański ośrodek zajmuje się również kompleksowym leczeniem blizn, a zwłaszcza blizn pooparzeniowych, w prowadzeniu których laseroterapia stanowi jedną z ważniejszych metod w terapii. Pomorski Ośrodek jest najlepiej wyposażonym ośrodkiem w Polsce. Obecnie posiada 7 laserów, ważne jest posiadanie tak dużego spectrum laserów, ponieważ są  urządzenia, które mają bardzo wąskie zastosowania.

W sumie w województwie pomorskim Fundacja Polsat wsparła 55 szpitali i ośrodków przekazując 4 763 846,62 zł